Gillad å frisk

Mitt liv är inte ”likeable”. Det går inte att vara någorlunda ärlig om du har det svårt, du måste vara glad och positiv, enbart dela gulliga, roliga eller superpositiva grejer, då är man ”gillad”. Fed up. Så mycket hat på nätet också, vilket gör ont i en högsensitiv själ som jag.

Det går definitivt inte bra att göra lupus awareness i den rosa månaden. Men faktiskt går det inte jättebra någon månad, ärligt talat. Det är väl så, att är det som har en sjukdom som lupus, så går sympatier (och pengar) till de diagnoser man själv har erfarenhet av (cancer, hjärt-lung är väl i topp). Det gör ont och är frustrerande för mig personligen. Men tänker att, spelar ju ingen roll var i världen det informeras, forskas och doneras – det kommer förhoppningsvis oss i Sverige till del ändå.

Kommer just från husläkarbesök, den 1 november går jag upp på heltid, efter nästan 1 års hel- och deltidssjukskrivning. Inte för att jag är ”frisk”, men för att ekonomin kräver det. Och kraven på det, gör ju såklart inte ens mående bättre direkt. Men jag vill försöka, jag har återbesök i slutet av november för att se hur det går, vilket känns lite tryggt. I värsta fall får jag backa. Jag har alla fall redskapen, som det så fint heter.

Alva fick tid för handoperation i Uppsala med postoperativ koll först. Kanske blev ett återbud ändå, eftersom det var sagt att väntetiden här skulle bli lång. Ena fingrets kalcinos har tömt sig en gång, men det fyller ju på sig igen och det finns mycket kvar att ta bort. Tror därmed hon fått alla tider för allt hon skulle göra, alla i den underbara månaden november.. (ja, ironi).

Hon har just nu feber och mår dåligt fysiskt (magen främst), men har även väldiga problem med minnet, glömmer saker hon ska göra, även roliga. Tur hon har en mamma som påminner NOT… Inte som förr alla fall. Kan jag få en stand-in tills jag mår bättre tack?!

Än så länge är det färggrant ute??☘️? Krya på dig fort älskade Madde, så vi kan prata snart igen♥️Kan man ha finare ögon? @hundenkila

4 kommentarer

 1. Alva

  Här kommer det uttjatade ”kämpa på!” som jag verkligen menar ❤️ Jag tycker det är otroligt allt som du faktiskt kommer ihåg ändå. Tack ❤️

  • lupusmamman

   ♥️

 2. Pia Puskala

  Förstår helt och hållet att FB är helt fel media att följa då man mår dåligt. Man mår förstås inte bättre då alla slänger ut sin lycka. Men självklart måste man få göra inlägg som handlar om annat.
  Fint att du har en blogg där du kan beskriva hur du mår.
  Kram till dig och Alva.

  • lupusmamman

   Nej, helt klart svårare vissa perioder, när man inte är på topp. Ja, bloggat ca 4 åt nu, även om perioder med långt mellanrum, tror på den (och Instagram) för att nå ut lite mer om SLE. Kram tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.