Att bli sedd

Och att höra till.

IgĂ„r nĂ€r jag för andra gĂ„ngen Ă„kte till apoteket för att hĂ€mta ut rĂ€tt antibiotika till Alva, vilket i sig Ă€r vĂ€ldigt jobbigt nĂ€r man mĂ„r psykiskt dĂ„ligt (med trafiken, mycket folk mm), sĂ„ sa apotekaren nĂ€r vi smĂ„pratade om att ”hoppas det blir rĂ€tt den hĂ€r gĂ„ngen”, att hon hade en bror som ocksĂ„ hade SLE. Bara de orden. ”Jag har en bror som har SLE, sĂ„ jag vet en del”. Blev paff, tacksam, rörd, kunde inte prata, bara samförstĂ„nd. Hon sĂ„g mig och visade empati (och förmodligen sĂ„g hon hur nervös jag var). Skulle in pĂ„ Citygross och köpa kattmat efter, vilket jag glömt första gĂ„ngen och tĂ„rarna rann hela tiden. SĂ„ jĂ€kla pinsamt nĂ€r man Ă€r lĂ„ngt hemifrĂ„n, men jag kunde verkligen inte göra nĂ„got Ă„t det.

Tacksamheten och vemodet satt faktiskt i hela resterande kvĂ€ll, jag funderar pĂ„ hur viktigt det sĂ€kert hade varit, i efterhand, om det funnits en stödgrupp för mig ocksĂ„. Det fanns/finns ju ingen för förĂ€ldrar till barn med SLE pga det ”lĂ„ga” antalet SLE-sjuka barn, men nĂ„got motsvarande förĂ€ldrar till barn med cancer eller om det fanns nĂ„gon grupp för förĂ€ldrar till kroniskt sjuka barn oavsett diagnos, jag vet inte..

Vet bara att de fĂ„ orden hon sa pĂ„ apoteket var de första jag hört LIVE av en offentlig person, pĂ„ Apoteket dessutom, en av de jobbiga platserna. KĂ€nde mig respekterad och stöttad?? De orden landade sĂ„ vĂ€l och bra ❀

Stor eloge till de som vĂ„gar sĂ€ga nĂ„t alltsĂ„, nĂ€sta gĂ„ng jag ser henne ska jag gĂ„ och köpa en ros och berĂ€tta hur tacksam jag Ă€r. Det behövs sĂ„ oerhört lite & krĂ€ver inte mycket av den som ger, för att mottagaren ska mĂ„ bĂ€ttre. ♄Kylig men fin dag, mot landet???

4 kommentarer

 1. Pia Söderberg

  Det Àr precis vad du gör med din blogg, sÄ du vet, jag ser en annan mamma med kroniskt sjuk vuxen dotter, kÀnner igen sÄ mycket. Tack! Till alva ocksÄ som delar sin resa!

  • lupusmamman

   Wow, tack snĂ€lla, ❀?? tack till DEJ, för att du skrev??

 2. Eva Olsson

  Hej!
  Jag lĂ€ser din blogg och din instagram.Är en mamma med 18-Ă„rig dotter med sle-hon fick diagnosen vid 15 Ă„rs Ă„lder.KĂ€nner igen mkt i dina kĂ€nslor.TĂ€nker pĂ„ dig o din dotter.Mvh Eva

  • lupusmamman

   Tack snĂ€lla♄Kram Ă„ kĂ€mpa pĂ„ till er

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.