Utslag på grund av ???

Bild kl 9 idag fredag 13/9

Så här såg det också ut 2009, började i ansiktet, men spred sig sedan till hela överkroppen, kommer inte ihåg om underkroppen också. Då trodde man det var läkemedelsutlöst av antingen Imurel eller två andra mediciner, kommer inte ihåg nu. Alternativt SLE (UV-utlöst efter läger med Unga reumatiker på västkusten i mulet väder).

Bild tagen kl 9 idag, den 13/9

Det är varmt på kinden, men ingen feber. Hon tog TBE-vaccinet i förrgår, fick antibiotika igår (efter över en veckas urinvägsinfektion, hade hoppats på att det skulle gått över).

Hon gjorde även en ansiktsmask från Body shop igår kväll, en ”mild” sådan med honung i bland annat. Men det finns ju uppenbarligen något hon reagerar på och blir såklart skitarg och besviken när hon får såna här. Hoppas verkligen det går över fort.

Det tog lång tid och många kloka huvuden då, inte minst vårt egna detektivarbete, som vi även senaste åren fått grått hår av, att t ex inte veta varför hon vaknar med läppen uppsvullen emellanåt eller vilken typ av utslag det är.

SLE har mer frågetecken än svar!

Fredag den 13:e idag.

2 kommentarer

  1. Ullis

    Kom ni fram till vad det var? Har själv liknande utslag men läkare och hud vet inte vad det är. Väntar på svar från biopsi.

    • lupusmamman

      Kommer tyvärr inte ihåg. Hoppas biopsi ger svar❣️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.