Det är mycket nu!

Höjning Mykofenolatmofetil (MMF) till 3 kapslar morgon och 3 kapslar kväll (maxdos). De rackarna börjar bli svåra att svälja. Men gör att cortisonet kan minskas. Finns det större dosetter tro? Måste googla.

Sänkning av Prednisolon från 15 mg till 12,5 mg i en månad (så lång tid tar nedtrappning för henne, för att slippa bakslag).

Lergigan som ångestdämpande 1 tablett morgon som tillägg (har 1 tablett kväll). Tryck över bröstet ?, väldig orkeslöshet, känsla av att inte kunna slutföra saker. Hjärtklappning/hög puls (sedan nästan början av sjukdomen), lite jobbigt när hon ska sova och man hör/känner pulsen extra tydligt, men annars inte så besvärligt symptom.

Högerfoten som hon knappt kan gå på sedan en vecka tyckte reuma behövde röntgas, så vi fick gå till röntgen direkt efter läkarbesöket. Det kan vara en stressfraktur, orsakad av cortisonet (benskörhet), vilket gjorde att vi kom på att det var 2 år sen bentäthetsmätning gjordes, så remiss dit med. Och läkaren ringer om röntgensvar imorgon fredag.

Även svårt att hinna till toa emellanåt, jättejobbigt såklart, så remiss till kvinnokliniken också. Kan ju vara nån medicinbiverkan, men borde inte vara det, eftersom ingen ny.Vi kämpar på, är så glad för alla djur, men Kila börjar bli lite mammig, så det blir en prövning hela helgen, när Alva ska vara borta (distriktsordförandekonferens i Sollentuna).

Jag får skitdåligt samvete för att jag bara sagt ”ja, ja, det går över” med foten, när jag sett hur ont hon haft. Förlåt Alva.❤️