Alvas namnsdag

Idag 3 september har Alva fĂ„tt trĂ€ffa jourlĂ€kare pĂ„ reuma angĂ„ende symptomen med “ryckningar” sen ett par mĂ„nader. Hon ska ta prover imorgon bitti och sluta med MMF direkt, eftersom det kan vara en medicinbiverkan, om Ă€n mycket ovanlig. Hon har haft mycket ovanliga grejer förr, sĂ„… Hoppas Ă„tminstone pĂ„ det.  Fick igĂ„r hem 2 förpackningar MMF och faktura pĂ„ 495 kr, men jag tror det gĂ„r att lĂ€mna tillbaka. En dag i taget Ă€r ju det enda som gĂ€ller, men det ska inte behöva ta sĂ„ lĂ„ng tid att fĂ„ komma fram till en lĂ€kare, vare sig pĂ„ telefon eller 1177. LĂ€ttad att utredningen Ă€r igĂ„ng nu alla fall, att inte veta Ă€r vĂ€rre Ă€n allt.

Fick dra ut en tand i mÄndags, för tandvÀrken bara eskalerade efter fredagens akutbesök. Jag har ont efter utdragningen, vaknar pÄ nÀtterna och tar fulldos Alvedon/Ipren, men inget jÀmfört med tandvÀrken innan. 1525 kronor fattigare men ÀndÄ tacksam. Bettskena skulle kosta strax under 4000 kr, nÄgot jag starkt rÄddes till, eftersom jag gnisslar/biter ihop sÄ pÄ nÀtterna under stressperioder. Har Àven fÄtt tid hos en ny kurator om ett par veckor, stor förhoppning dÀr med, för nu Àr det inte roligt alltsÄ.

Vanora

3 kommentarer

 1. Om du söker via vÄrden i stÀllet, gÄr till huslÀkaren och berÀttar om dpÀnningar och kÀkproblem och dÀrifrÄn fÄr en remiss till specialisttandlÀkare kostar det inte utöver vÄrdbesöket att fÄ en bettskena.

  • lupusmamman

   2020-10-27 at 12:07

   Är det sant? Tusen tack för info!

   • Ja, jag berĂ€ttade om kĂ€kproblem, att jag hade vĂ€ldigt ont och att det lĂ„ste sig , och fick dĂ„ remiss till specialisttandvĂ„rden pĂ„ sjukhuset. DĂ€r konstaterade de diskbrĂ„ck pĂ„ disken i kĂ€ken. Jag fick en bettskena till kostnad av ett par lĂ€karbesök. Jag har hört flera som fĂ„tt, men ocksĂ„ en som inte fick nĂ„gon remiss nĂ€r hon direkt tog upp frĂ„gan om bettskena med distrikslĂ€karen. SĂ„ fokusera pĂ„ dina besvĂ€r, inte pĂ„ skenan. HĂ„ller en tumme!

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *