Först vill jag sÀga att det inte Àr jag som inaktiverat Kommentera-funktionen, mycket mÀrkligt. Har sett att i vissa inlÀgg Àr det sÄ? Men, det gÄr bra att maila med.

Information frÄn Region Uppsala:
Likt varje höst uppmanas riskgrupper och vÄrdpersonal att vaccinera sig mot sÀsongsinfluensa. I Är med draghjÀlp av gemensam film med 1177 VÄrdguiden som avsÀndare.

FrĂ„n 19 november Ă€r det dags att vaccinera sig – om du arbetar i vĂ„rden, Ă€r 65 eller Ă€ldre, gravid, har nedsatt immunförsvar eller har en kronisk sjukdom som hjĂ€rt- eller lungsjukdom eller diabetes.

  • Influensa Ă€r en sjukdom som kan vara livshotande om man tillhör en riskgrupp. DĂ€rför bör man skydda sig, sĂ€ger Johan Nöjd, smittskyddslĂ€kare.

Vaccinet Àr effektivt och skyddar mot fyra olika typer av influensa.

Kom ihÄg att du vaccinerar dig Àven för att skydda andra.

Även om man tillhör en riskgrupp kan det vara lĂ€tt att skjuta upp eller att glömma att vaccinera sig. Kampanj via 1177 VĂ„rdguiden och frĂ€mst sociala medier och vĂ€ntrumstv ska rĂ„da bot pĂ„ det.

Hoppas Alva hinner fÄ vaccinet den 19:e, kan ju vara bra att hinna fÄ inför handoperationen den 22:a.

”SLE-patienter ska frikostigt vaccineras mot kapslade bakterier sĂ„som pneumokocker och meningokocker samt sĂ€songsinfluensa, utöver ordinarie vaccinationsprogram. Levande vacciner bör dĂ€remot undvikas om patienten stĂ„r pĂ„ immunsuppressiv behandling och högre doser kortison Ă€n 0.25 mg/kg och dag.”

Å idag Ă€r det dags att gratta Vanora, som fyller 6?